BLOG

Blog

Qué y cómo compran los millennials

Qué y cómo compran los millennials

Són joves nascuts entre els anys 1980 i 2000 que han crescut immersos en la tecnologia i les xarxes socials, i que com a conseqüència ha comportat una transformació molt important de les dinàmiques de consum. Un estudi recent de Deloitte University Press estima que aquesta 'generació' és responsable del 32% de la força laboral. Però, quins són els seus hàbits de consum? Què i com compren els millennials?

Per començar, cal saber que aquesta nova generació de consumidors té diverses fases per fer les seves compres. La primera, que seria de 'precompra', inclou l'acostament a la marca o al producte a través de diversos canals d'informació. A partir d'aquí comença la fase de recerca, en què Internet i les xarxes socials juguen un paper clau. Els mil·lennistes hi obtenen no tan sols informació de la marca, sinó també de la reputació, i opinions d'altres usuaris sobre el producte que pensen adquirir.

Els compradors millennials es decanten per la facilitat —i la comoditat— que suposen les compres en línia, encara que molts encara no renuncien a la gratificació instantània que ofereixen les compres a les botigues físiques. Després d'adquirir el producte, en la 'postcompra', aquests joves gaudeixen del poder d'influenciar sobre altres usuaris, participant en fòrums d'opinió i compartint la seva decisió de compra i les raons per fer-ho a les xarxes socials. És el nou boca a boca de segle xxi.

També és important tenir en compte les preocupacions i les prioritats d'aquesta generació, entre les quals destaquen l'atenció pel medi ambient i l'exclusivitat i personalització de les seves compres o cerques. Segons dades de l'Observatorio de Ecommerce y Transformación Digital, una de les característiques més destacades dels joves mil·lennistes és el seu perfil estricte (no deixen passar errors a les marques o als productes), minuciós i exigent, a causa del poder que tenen a Internet i a les xarxes socials. Un únic comentari pot generar una ona expansiva —positiva o negativa— i ells ho saben.

Són ecològics, ja que són conscients de l'actual crisi mediambiental i de fenòmens com ara l'escalfament global. Per això, se senten compromesos a l'hora de contribuir a millorar la situació, apostant per això per un consum sostenible i pagant fins i tot un preu una mica més alt si això garanteix la protecció de l'entorn. En aquesta línia, els compradors millennials prioritzen les marques innovadores que ofereixen una experiència diferent, ja que cerquen l'originalitat i l'exclusivitat, però també l'aposta per la sostenibilitat.

En definitiva, les empreses i les marques que aconsegueixin seduir aquesta potent força de consum tindran al davant un futur llarg i ple d'èxit. Una generació social, natius digitals que han començat a incorporar-se al mercat i que són un nou i important segment que cal tenir en compte.

Sigui quin sigui el teu nínxol de mercat, impulsar el creixement del teu negoci serà més fàcil si comptes amb CaixaBank Payments & Consumer perquè tenim solucions a mida per a tots els teus clients, finançament immediat i tot el que calgui per acompanyar-te en el procés de captació i de fidelització.
Informa-te'n aquí

Descarga nuestra app